Kolege iz Marketing mreže su se ove godine usmerili na jedno važno pitanje kako kroz organizaciju ovogodišnjeg KAKTUS festivala, tako i kroz pripremu svoje godišnje ADBOOKA publikacije. Važno pitanje “Collab ili kolaps?” postavljeno je stručnjacima iz sveta marketinga i komunikacije sa željom da se istakne snaga i potencijalne kolaboracije i umrežavanja.

Smelost i odvažnost pomaže da budete prepoznati u svetu punom ideja, ali kolegijalnost je ključ. Srećom mi imamo recept kako da sa drugim agencijama budete na istoj, a ne suprotstavljenoj strani i možemo se pohvaliti sjajnim saradnjama, kako unutar GlobalComm svetske mreže PR agencija kojoj pripadamo, tako izvan nje.

Kakav je odgovor na ovu temu kada je u pitanju naša agencija, možete saznati iz intervjua sa našom direktorkom komunikacije i suvlasnicom Smart Vision agencije, Bojanom Stanković, koja se osim na ovu temu, osvrnula i na neke sjajne kampanje koje su potpisale različite agencije iz regiona, ali i na pitanja poput kako je generacija Z redefinisala pojam “rockstar”? Kako doći do 5% talenata u industriji? Da li je danas isplativije zaposliti “rockstar” ili izgraditi “rock band”?  Da li dolazi do smene generacija – Mladi talenti vs. iskusni stručnjaci u industriji?

Ovim ispisanim razgovorom zajedno zaključujemo da uspeh leži u kombinaciji hrabrosti, kolegijalnosti i sposobnosti prilagođavanja novim trendovima i generacijama.